Decent recruitment logo
Home  ›  Blog  ›  9 tips om het meeste uit je thuiswerkdag te halen
4 maart 2021

9 tips om het meeste uit je thuiswerkdag te halen

De eerste week van de Nederlandse isolatie zit erop. Een week vol onwennigheid, hectiek, maar ook van bezinning en reflecteren. Zo zag ik de vraag voorbij komen hoe je toch in hemelsnaam je nieuwjaarsdoelen kan behalen dit jaar? En hoewel het hierbij vooral ging over de sport gerelateerde nieuwjaarsdoelen, herinnerde deze vraag mij aan mijn goede voornemen om iedere maand een blog te schrijven. Een blog die eigenlijk zou gaan over het net gelanceerde Amazon.nl of Google for Jobs, maar in deze bijzondere tijden wil ik beginnen met vooruitkijken. Vooruitkijken voorbij de isolatie, het thuiswerken, hoest-schaamte en de park- en hamster-shaming. Vooruitkijken naar de tijd die komen gaat, en vooral hoe we van deze tijd, JOUW tijd kunnen maken. Daarom heb ik een verzameling gemaakt van artikelen, podcasts en lezingen die je kunnen inspireren, organiseren en de kennis geven om deze tijd niet alleen door te komen, maar hier zelfs sterker uit te komen!

Mis jij nog iets in deze lijst? Laat het mij weten! 

 

Ik begin de lijst met podcasts, ook wel dé uitvinding voor de drukke millennial. te beluisteren tijdens je thuis workout, het koken en schoonmaken. Podcasts gaan de eenzaamheid tegen en bieden je de inzichten van een goed artikel. 

 

21DAYS 

Verandering begint bij jezelf. Maar hoe word je een betere versie van jezelf? En is dit eigenlijk wel wat je wilt? De dames van 21DAYS gaan de uitdaging aan. In 21 dagen proberen ze nieuwe, betere gewoontes aan te leren aan de hand van verschillende zelfhulpboeken. Dit levert een inspirerende, maar vooral relativerende podcast serie op. Want de conclusie schemert al snel door; het is niet zo erg om niet perfect te zijn. 

Ben je benieuwd? Je vindt de podcast hier.

 

CMO Talk

De tweede aanrader is een favoriet van velen, en met goede reden! Deze podcast zet elke aflevering een Chief Marketing Officer in het zonnetje. Waar houden deze CMO’s zich mee bezig? Welke ontwikkelingen zien zij in de markt? Wat gaat er goed? Wat gaat er minder goed? En waar hebben ze juist van geleerd? CMO Talk is dé maandelijkse inspiratie boost voor marketing- en communicatieprofessionals. De podcast houd je up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen en geeft je de inzichten van een flinke sparringsessie. Luister deze “must listen” hier.

 

NRC vandaag 

Je leest vast al ontzettend veel nieuws in deze ongewisse tijden. Maar zoek je nog wel de inhoud op? NRC Vandaag is een dagelijkse podcast waarin de NRC de diepte in duikt van relevante onderwerpen. Binnen slechts 20 minuten word je door presentator Thomas Rueb en NRC-redacteuren helemaal bijgepraat over één onderwerp, het onderwerp van de dag. Een perfecte nieuwe ochtend gewoonte lijkt mij. Je vindt de podcast hier.

Thuiswerken, het kan twee kanten op: of je bent zó productief dat je van 8 tot 7 al je werk er doorheen jast, of je loopt minstens 4 van de 8 uur een beetje schoon te maken, 12 keer op en neer naar de koelkast en dat alles met de tv aan op de achtergrond. Beide werkwijzen zijn op de lange termijn niet goed voor je werk. Of voor jezelf. Hierbij wat artikelen die het thuiswerken naar een hoger niveau tillen:

 

10 tips om thuiswerken zo productief en prettig mogelijk te maken:

Dit artikel heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig, dus kleed je aan, ontbijt, daag jezelf uit en klik snel door voor de 10 tips die jouw thuiswerkdag een heel stuk productiever maken!

 

Cybersecurity in tijden van thuiswerken: met deze 9 tips zit jij goed

Je denkt er misschien niet aan, maar hoe veilig is jouw wifi netwerk? Want ja hoor, nu iedereen thuiswerkt is het makkelijker voor cybercriminelen om bedrijfsinformatie in handen te krijgen. Tenzij jij je goed voorbereidt, en dat doe je aan de hand van de volgende tips.

 

Vergeet niet: rampen en crises halen het beste in mensen naar boven

En is het dan zover? Ben je door al dat negatieve nieuws niet meer in staat het einde van de tunnel te zien? Lees dan dit artikel eens. Want laat het nou wetenschappelijk bewezen zijn dat rampen en crises het beste bij mensen naar boven halen. Behalve die paar losgeslagen hamsteraars blijven mensen juist kalm en voelen meer saamhorigheid waardoor ze elkaar helpen. Het zijn deze tijden die mensen doen beseffen dat ze om hulp mogen vragen en dat we in deze hulp kunnen vertrouwen. En dat is een prachtig stapje naar de toekomst! 

En in deze positieve sferen gaan we door naar het volgende onderdeel: talks. Want wat is er lekkerder dan na een lange (productieve) dag thuiswerken onderuit gezakt te staren, in dit geval naar een online lezing. Dus settle jezelf op de bank en laat je inspireren! 

 

The “art” of communication by Jimmy Nelson

In deze tijden waarin essentiële beroepen onder enorme druk komen te staan zal je vast wel eens denken; waarom ben ik toch ooit de communicatie in gegaan? Jimmy Nelson herinnert je aan de mooie kanten van dit prachtige vak. Want hoewel de zorg de wereld staande houdt, kan marketing de wereld een stukje mooier maken. Zolang je maar inspeelt op de behoefte, hoe je dit doet? Je ziet het hier.

 

Lunch talks by The School of Life

Werk jij thuis ook in je eentje? En mis je een lunchpartner? Haak eens aan bij de lunch webinars van The School of Life! Iedere middag staat er een talk voor je klaar over uiteenlopende onderwerpen rondom het thuiswerken, van tips tot filosofieën, deze lezingen helpen jou door een saaie lunchpauze heen! Bekijk de lunch talks hier.

 

The surprising habits of original thinkers by Adam Grant

Hoewel de inspiratie, originaliteit en creativiteit na een week thuiswerken langzaam uit je lichaam weg lijken te sijpelen is niets minder waar bewijst Adam Grant. Laten de uitstellers onder ons nou juist de creatiefste zijn! Dus hang deze week net iets langer op de bank, wandel nog een extra rondje of speel toch die extra Netflix aflevering af, het zal je goed doen! Bekijk de lezing hier.

En met deze lezing sluit ik de blog af. Laat deze verzameling van artikelen, podcasts en lezingen je inspireren, organiseren en de kennis geven om deze tijd niet alleen door te komen, maar hier zelfs sterker uit te komen! Heb je tips? Laat het mij weten! Samen komen we bij het einde van de tunnel, en wanneer het zover is, staan wij vooraan! 

Artikel delen.
Bekijk andere artikelen.