Decent recruitment logo

SEA Salaris Onderzoek - Ontdek het Marktconforme Salaris voor SEA Specialisten in Nederland

Ben je werkgever die op zoek is naar een SEA specialist of ben je zelf een SEA specialist die wil weten wat je kunt verdienen of wat marktconform is? Lees dan verder! In samenwerking met SEA Benelux heeft Decent het SEA Salaris Onderzoek eind 2022 uitgevoerd en de verzamelde data in een handig dashboard verwerkt. Dit onderzoek is gericht op specialisten in SEA, oftewel Paid Search, Google Ads, die in loondienst werken bij Nederlandse bedrijven.

Zijn SEA specialisten tevreden met hun salaris?

Zijn SEA specialisten tevreden met hun salaris?

We kunnen concluderen dat zo’n 40% van de SEA specialisten ontevreden is met het salaris. In het onderzoek hebben we gekeken naar verschillende factoren die invloed hebben op het salaris van SEA specialisten, zoals hun ervaring, exacte verantwoordelijkheden, en de verschillen tussen regio’s en agency- en klantzijde. Door deze factoren te analyseren hebben we een marktconform salaris voor SEA specialisten in Nederland kunnen vaststellen.

Als werkgever kun je met deze informatie een goed beeld krijgen van wat je SEA specialisten zouden moeten verdienen. Als SEA specialist kun je ontdekken wat het marktconforme salaris is en dit meenemen in je onderhandelingen met werkgevers. Wellicht dat het je een beter beeld geeft over waar je tevreden mee zou kunnen zijn.

Salarisvergelijking: SEA Specialist aan Klantzijde vs. Bureauzijde

Ben je benieuwd naar de salarisverschillen tussen SEA specialisten aan klantzijde en bureauzijde? We hebben de verhoudingen tussen bureau- en klantzijde voor SEA specialisten onderzocht en hebben gekeken of er een verschil is in senioriteit.

Er heersen vaak vooroordelen over de salarissen van SEA specialisten aan klantzijde en bureauzijde. Uit ons onderzoek blijkt dat dit niet altijd klopt: niet iedereen aan bureauzijde verdient minder dan aan klantzijde. Echter, gemiddeld genomen liggen de lonen aan klantzijde wel een stuk hoger.

Uit onze analyse blijkt dat SEA specialisten aan klantzijde gemiddeld genomen 12% meer verdienen dan hun collega’s aan bureauzijde met 1 tot 2 jaar werkervaring. Bij een werkervaring van 10 jaar of meer loopt dit verschil op tot zo’n 23%.

Opvallend is, dat binnen dezelfde groep meer dan 56K op jaar basis verschil kan bestaan, wat in sommige gevallen meer dan het dubbele bruto jaarsalaris betekent. Dit benadrukt nogmaals het belang van goed onderhandelen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, ongeacht waar je werkt.

Als SEA specialist is het belangrijk om te weten wat het marktconforme salaris is, zodat je hierover kunt onderhandelen met je werkgever. Als werkgever is het belangrijk om een goed beeld te hebben van wat je SEA specialisten zouden moeten verdienen, afhankelijk van hun werkervaring en positie.

Ontdek nu de salarisverschillen tussen SEA specialisten aan klantzijde en bureauzijde en kom erachter wat het marktconforme salaris is voor jouw SEA specialisten.

Salaris in SEA: De invloed van Senioriteit

Salaris in SEA: De invloed van Senioriteit

Ben je benieuwd naar de invloed van senioriteit op het salaris van SEA specialisten? We hebben onderzocht of het aantal jaren werkervaring of juist senioriteit in taken de doorslag zou moeten geven bij het bepalen van het salaris. We hebben de taken en verantwoordelijkheden van SEA specialisten geanalyseerd om te bepalen welke invloed deze hebben op het salaris. Uit onze analyse blijkt dat de invloed van senioriteit aanzienlijk is, met name bij bepaalde taken.

SEA specialisten met junior taken zoals het schrijven van advertentieteksten en het verbeteren van account hygiëne verdienen gemiddeld genomen minder dan hun collega’s met meer senior taken zoals attributie en multichannel orchestratie. Het salaris van SEA specialisten met medior taken zoals experimenteren met beta’s en measurement zit hier tussenin. Team management levert vaak het hoogste salaris op binnen de SEA-industrie.

Als SEA specialist is het belangrijk om te weten welke taken als senior worden beschouwd en welke invloed dit heeft op je salaris. Als werkgever is het belangrijk om de taken van je SEA specialisten goed in kaart te brengen en te bepalen welke invloed deze hebben op het salaris.

Belangrijke arbeidsvoorwaarden voor SEA specialisten

Belangrijke arbeidsvoorwaarden voor SEA specialisten

Als werkgever die op zoek is naar een SEA specialist is het belangrijk om te weten wat deze professionals belangrijk vinden in hun arbeidsvoorwaardenpakket. We bespreken de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor SEA specialisten en waarom deze van belang zijn.

Een marktconform vast salaris is voor SEA specialisten van groot belang. Hoewel bonussen ook aantrekkelijk zijn, is het voor SEA specialisten vooral belangrijk dat zij een stabiel inkomen hebben. Hierdoor kunnen zij zich richten op hun werk en zich minder zorgen maken over hun financiële situatie.

Echter, naast een goed salaris vinden SEA specialisten ook een prettige en flexibele werkplek belangrijk. Dit houdt in dat er ruimte is voor thuiswerken, flexibele werktijden en een goede balans tussen werk en privé.

Ten slotte speelt inhoudelijke uitdaging binnen Paid Search een grote rol voor SEA specialisten. Het is belangrijk dat zij voldoende uitdaging krijgen in hun werk om zichzelf te blijven ontwikkelen en te groeien in hun rol.

Als werkgever is het dus belangrijk om niet alleen een marktconform salaris te bieden, maar ook aandacht te besteden aan de werkomgeving en de inhoud van het werk. Door hier rekening mee te houden, kun je de beste SEA specialisten aantrekken en behouden voor jouw organisatie.

Verdienen SEA specialisten meer bij grote of kleine bedrijven?

Verdienen SEA specialisten meer bij grote of kleine bedrijven?

Benieuwd of je als SEA specialist meer kunt verdienen bij een groot bedrijf of juist bij een klein bedrijf? Uit ons onderzoek blijkt dat bij bedrijven met 1 tot 10 werknemers het loon hoger ligt dan bij bedrijven met 10 tot 20 werknemers. Bij bedrijven met 20 tot 100 werknemers zijn de verschillen in loon niet significant. Werk je bij een bedrijf met meer dan 100 werknemers, dan ligt het loon gemiddeld 12% hoger dan bij bedrijven met 20 tot 100 werknemers.

Salaris van SEA specialisten per regio

Salaris van SEA specialisten per regio

Benieuwd wat SEA specialisten in verschillende regio’s verdienen? Uit ons onderzoek blijkt dat de groep respondenten uit Amsterdam en omgeving het meest verdient. Echter, deze groep heeft ook de meeste jaren werkervaring, namelijk gemiddeld 8 jaar. In de andere regio’s ligt het gemiddelde aantal jaren werkervaring tussen de 4 en 7 à 8 jaar. Dus, als je van plan was om voor je werk naar Amsterdam te verhuizen vanwege het hogere salaris, dan is het goed om te weten dat dit niet direct noodzakelijk is. Bovendien zijn de huizenprijzen in de hoofdstad behoorlijk hoog dus ben je wellicht nog beter uit in een andere regio.

Alles wat je moet weten over het salaris in Online Marketing

Wil je als werkgever weten wat je een SEA specialist of online marketeer moet aanbieden qua salaris en arbeidsvoorwaarden? Of ben je zelf een marketeer en wil je meer weten over de mogelijkheden bij het bepalen en vastleggen van je arbeidsvoorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om je te helpen. Contact ›